preskoči na sadržaj
Vijesti

INTERVJU S PROFESORICOM TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE JASMINOM BOROVNJAK ⛹️‍♀️🤾‍♀️🏆


Danas predstavljamo još jednu žensku snagu tjelesne i zdravstvene kulture u našoj školi. Riječ je o profesorici Jasmini Borovnjak, a intervju je provela učenica 4. b razreda Diella Osmani. Koji su sportski uzori naše profesorice te kako učenike potaknuti na bavljenje tjelesnom aktivnošću, otkrijte u tekstu. 🤸‍♀️🥰

1. Zašto ste odabrali baš ovaj posao?
Ja sam već u 4. razredu osnovne škole znala da se želim baviti baš ovim poslom. Cijeli sam život u sportu. Obožavam sport te rad s ljudima i djecom.

2. Jeste li se možda dvoumili oko toga biste li radije radili u školi ili negdje drugdje?
Ne, nijednog trenutka nisam se dvoumila oko rada u školi. Radila sam u rekreaciji, bila trenerica u raznim sportovima, ali rad u školi uvijek mi je nekako bio na prvom mjestu.

3. Što Vam je najdraže u Vašem poslu?
Što mi je najdraže? Ima toga dosta. Teško mi je izdvojiti jednu stvar. Možda kada uđem u dvoranu i osjetim onu pozitivnu energiju, želju za radom, entuzijazam, mladost…

4. Što najmanje volite u svome poslu?
Mislim da toga nema. Uživam radeći svoj posao.

5. Koje su Vas stvari iznenadile kada ste počeli raditi kao profesorica?
Najviše me iznenadilo to što su neki učenici izbjegavali vježbati.

6. Da možete, na koji biste način promijenili Vaš predmet?
Nema se tu što promijeniti. Mi smo ti koji činimo sat i predmet više ili manje zanimljivima. Jedino što mislim jest to da su dva sata tjedno tjelesnoga premalo u današnje vrijeme, kada je sve manje djece uključeno u sportske aktivnosti i kada se sve manje djece kreće. Trebalo bi satnicu povećati na tri ili četiri sata tjedno.

7. Što smatrate svojim najvećim potignućem u poslu?
To što učenici koji baš nisu voljeli vježbati, pred kraj svoga školovanja, prvi stoje u vrsti i ne mogu dočekati da počne sat, ali i to što učenici imaju povjerenja u mene.

8. Vidite li u nekim učenicima potencijalne kolege i ako da, koje su kvalitete ili karakteristike koje Vam na to ukazuju?
Da, svakako. U svakoj generaciji postoji barem jedan učenik. Vidi se to u njegovu odnosu prema radu na satu, posvećenosti sportu i vježbanju, odlučnosti…

9. Tko Vam je bio sportski idol kada ste bili student?
Bilo ih je više, ali jedan od njih je Dražen Petrović.

10. Budući da ste dobili novu dvoranu u kojoj održavate nastavu, kako je na Vas utjecala promjena prostora?
Nova dvorana sigurno nam je pružila dodatne mogućnosti u smislu prostora za rad. Možemo se bolje organizirati, ali mi smo ti koji pridonosimo kvaliteti nastave i mi smo ti koji donosimo inovativne metode rada.

11. Znamo da o ciljevima rijetki pričaju, no koje biste ciljeve voljeli ostvariti u poslu kao profesorica?
Teško pitanje! Ciljeva, kratkoročnih i dugoročnih, ima mnogo. Jedan od njih je da djecu naučim brinuti o svome tijelu na zdrav način, zatim da se što više bave školskim sportom te da sa što više sportova budemo zastupljeni na državnim prvenstvima školskih sportskih društava itd...

12. Koji je Vaš savjet za nekoga tko se želi baviti ovim poslom?
Savjet je vrlo jednostavan: da bi to mogao raditi, moraš to stvarno voljeti!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 15. 5. 2023.
preskoči na navigaciju