preskoči na sadržaj
Vijesti iz knjižnice

Mjesec hrvatske knjige 2019. / Jama

Školska knjižnica je neizostavno motivirana kad je Mjesec hrvatske knjige u pitanju, pa se tako i ove godine pripremila na obilježavanje manifestacije koja promiče knjigu i čitanje kao društvenu vrijednost.
Tema Mjeseca hrvatske knjige 2019. je glazba.
Školsku knjižnicu Srednje škole Petrinja inspirirala je povezanost pisane riječi i glazbe, odnosno uglazbljena književna djela.
Antiratna i vizionarska poema „Jama“ Ivana Gorana Kovačića, kao djelo koje simbolički predstavlja kapital hrvatske književnosti prepoznat na svjetskoj razini, dolazi nam stoga u drugom obliku, kao 10-dijelna kompozicija u glazbenom uprizorenju RJ Hudulin Roberta Jamesa Hudulina, odnedavno našeg profesora glazbene kulture.


U Mjesecu hrvatske knjige, koji je ove godine obilježen kroz temu glazbe, Kovačićeva Jama doživjela je jednu uspješnu prezentaciju i to u prostorima naše škole.

Ova antiratna poema, 10-dijelna kompozicija u glazbenom uprizorenju Roberta Jamesa Hudulina, uz vizualno uređenje Barbare Tomečak oduševila je posjetitelje, ali prije svega učenike srednje škole koji su s velikim zanimanjem popratili ovu reinterpretaciju jednog od najpotresnijih djela hrvatske književnosti.
 
 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Andlar   datum: 15. 11. 2019.
preskoči na navigaciju