preskoči na sadržaj
 

Projekt PREVET - Ulaganje u modernizaciju prehrambenog i veterinarskog praktikuma te prodajnog prostora škole sa svrhom jačanja kompetencija i promocije strukovnih zanimanja

Srednjoj školi Petrinja ugovorom broj 18/2017. o dodjeli bespovratnih sredstava srednjim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017. osiguran je iznos od 464.731,34 kuna od strane Ministarstva poljoprivrede, a svrhu provedbe projekta „Ulaganje u modernizaciju prehrambenog i veterinarskog praktikuma te prodajnog prostora škole sa svrhom jačanja kompetencija i promocije strukovnih zanimanja“.

Navedenim projektom u Srednjoj školi Petrinja potpuno je opremljen veterinarski praktikum laboratorijskim namještajem, opremom i priborom koji omogućava provedbu praktičnih vježbi iz predmeta veterinarske struke kao i provođenje dijela sadržaja stručne prakse. Uz sredstva odobrena projektom škola je uložila vlastita sredstva za građevinske radove i pripremu prostora za instalaciju namještaja, opreme i pribora te uređenje dodatne učionice za veterinarsku grupu predmeta u iznosu od dodatnih 35.000,00 kn.

U okviru projekta opremljen je školski dućan s novim hladnjacima za čuvanje i promociju proizvoda koji nastaju vrijednim radom učenika prehrambene struke. Također, zamijenjeni su i dotrajali uređaji u prehrambenom praktikumu i nabavljena je oprema za uvođenje novih tehnologija u sirarsku proizvodnju. Na taj način povećan je opseg tehnologija s kojima se učenici upoznaju i kojima ovladavaju po završetku obrazovanja. Opremanje škole temeljem ovog projekta provedeno je u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi i u suradnji s Upravnim odjelom za prosvjetu kulturu i šport Sisačko-moslavačke županije.

Ukupno gledano, ovim projektom, vlastitim sredstvima i uz pomoć Sisačko-moslavačke županije škola je uložila u modernizaciju praktične nastave, vježbi i stručne prakse više od 500.000,00 kn u prošloj godini na što smo izuzetno ponosni. S početkom sljedeće školske godine naši učenici i nastavnici provodit će praktičnu nastavu, vježbe i stručnu praksu u novo opremljenim prostorima.
preskoči na navigaciju