preskoči na sadržaj
Za roditelje
Savjeti
19.10.2020. 10:49
Pažnja i poremećaj pažnje
Pažnja se može definirati kao sposobnost usmjeravanja mentalne aktivnosti na bitnu informaciju te istovremenog isključivanja manje značajnih misli i osjeta. U samoj srži pažnje nalazi se sposobnost koncentracije. Pažnja i koncentracija u velikoj mjeri ovise i o nekim biološko-fiziološkim karakteristikama organizma (npr. o funkcioniranju središnjeg živčanog sustava, poglavito mozga, te o temperamentu osobe).

21.09.2020. 10:40
Mačka - kućni ljubimac
Danas su mačke kao kućni ljubimci popularnije nego ikada te - vjerovali ili ne - mnogobrojnije od pasa.  Tako je u Europi i Sjevernoj Americi čak 180 milijuna mačaka pronašlo svoj dom i žive kao kućni ljubimci. No bez obzira na tu zanimljivu činjenicu, mačka je i dalje samodovoljna, nezavisna i najmanje proučena domaća životinja.

15.09.2020. 13:34
Zdrava i nezdrava prehrana
Koju hranu, koliko i kada uzimati za zdrav život? Koja je hrana nezdrava? Na ta pitanja danas je teško odgovoriti, jer nas svakodnevno u novinama i televizijskim emisijama nutricionisti (stručnjaci za prehranu, naziv dolazi od lat. nutrire – hraniti), liječnici, prozvođači hrane i trgovci obasipaju različitim savjetima što i kako jesti, a ti savjeti ovise o doktrinama, istraživanjima, iskustvu i o komercijalnim interesima pojedinih trgovaca i proizvođača namirnica.

07.08.2020. 08:45
Opasnosti ljeta
Ljeto je doba kada odlazimo na more, planine, selo i na mnoga divljinom prepuna mjesta. A nakon ljeta se pitamo jesmo li učinili sve što smo mogli ili znali ne bi olakšali godišnji odmor i prebrodili poteškoće na koje smo naišli tijekom ljetovanja. 

24.04.2020. 08:00
Korištenje „JA poruka“ u komunikaciji s mladima u adolescenciji (tinejdžerima)
Roditelji imaju potrebu da ih djeca trebaju. Tinejdžeri imaju potrebu ne trebati roditelje ( Faber i Mazlish prema Ginott 2006.).

Vijeće roditelja
Poštovani roditelji,
 
upućujemo vas na mrežne stranice Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti koja je objavila brošuru o zaštiti djece na internetu.
U cilju edukacije roditelja i djece pripremljen je i video sadržaj o zaštiti djece na internetu, a glavna je namjena upućivanje djece o prihvatljivom i odgovornom komuniciranju na internetu.
Detaljnije informacije dostupne su na poveznici:
 
 


 HAKOM BROSURA Kako se zastititi u svijetu interneta i mobilnih telefona.pdf
preskoči na navigaciju