Povodom Svjetskog dana hrane, a u sklopu eTwinning projekta “Kemija hrane“, u Srednjoj školi Petrinja održana je interaktivna izložba o začinima. Izložbu su priredili učenici 1. d, 2. d i 3. d razreda pod vodstvom svojih mentorica Šeherzade Šaini Talić i Jasmine Cvetnić. Cilj je izložbe bio što bolje upoznavanje začina.
Učenici su predstavili 20 začina, što suhih, što u svježem obliku, postavili su plakate s osnovnim obilježjima začina, latinskim nazivima i njihovom upotrebom u kulinarstvu i liječenju. Rješavanjem upitnika pomoću QR koda posjetitelji izložbe okušali su se u ocjenjivanju i prepoznavanju začina.
U sklopu projekta "FoodEducators" učenici Eduardo Bjelac i David Kožul Pavlić održali su prigodna predavanja o smanjenju gubitka i otpada hrane s ciljem da se svi osvijestimo koliko se u svijetu, a i kod nas, baca hrane i koliki otpad nastaje samo od hrane. Učenica Maca Pemper demonstrirala je kako se od viška hrane može napraviti fino jelo, a Eduardo Bjelac prikazao je što napraviti s ljuskama jajeta.