preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
BOOKsa

Engleski jezik

Hrvatski jezik
 • Calcor 0.2

Geografija

Fizika
 • Phun
 • Povijest fizike

Povijest

CARNet

Samo DOBRE vijesti

Životinje

Dobro je činiti dobro

Tražilica
Vijesti

„FESTIVAL KESTENA U PETRINJI“

U organizaciji HPD „Zrin“ i TZG Petrinje, u subotu, 12. listopada 2019. godine, na vrhu Hrastovačke gore održana je 20. Planinarska kestenijada kao uvod u dvodnevnu manifestaciju “Festival kestena u Petrinji


Brojni planinari, građani i svi ostali gosti uputili su se pješice planinarskom stazom ili su autobusima otišli do Hrastovice, a potom pješačili do vrha. Bilo koju rutu odabrali, svi su mogli uživati u lijepom vremenu i branju kestena.

Na samom vrhu Hrastovačke gore sve okupljene dočekao je cjelodnevni program, bogata gastronomska ponuda, pečeni kesteni, kao i glazbeno zabavni program. Okupilo se oko 24 planinarskih društava iz cijele Hrvatske, ali najviše iz susjedne nam Bosne i Hercegovine i Grada Zagreba, također se okupilo i dosta OPG-ovaca koji su u sklopu „Festival kestena u Petrinji" predstavili svoju ponudu. Uz OPG-ovce našla se i naša škola sa svojim proizvodima.

Osim što su brojni građani mogli vidjeti razne proizvode mogli su sudjelovati i u raznim igrama koje su osmislili članovi planinarskih društava.

           

Dvodnevna manifestacija „Festival kestena u Petrinji“, nastavljena je  i u nedjelju 13.listopada 2019.godine bogatim programom koji se odvijao na Trgu hrvatskih branitelja.

Događaj je svečano otvoren uz bubnjeve i postrojavanje Banske pukovnije uz koju su se za uspomenu uslikali veliki i mali.

Trg hrvatskih branitelja bio je pun štandova petrinjskih OPG-ovaca. I Srednja škola Petrinja  je imala štand na kojem je izložila mnogobrojne proizvode iz prehrambenog i mesarskog praktikuma. Vrijedne učenice 4.d razreda, K.H. i M.V, uz nadzor profesorica J. C. i I.I , marljivo su promovirali rad svojih ruku, a ujedno se i lijepo zabavili.

          

                                                                     Priredila: Jasmina Cvetnić, dipl.ing.



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Šeherzada Šaini Talić   datum: 16. 10. 2019.




preskoči na navigaciju