preskoči na sadržaj
Vijesti

UČENJE KROZ GIS U NAŠOJ ŠKOLI


Profesor povijesti Alen Vukelić i profesorica geografije Dragana Jurčević-Vukšić dali su prijedlog da se naša škola uključi u „Učenje kroz GIS“. Ravnatelj škole Milan Orlić prihvatio je prijedlog, prijavio školu, ispunio zadane uvjete te je naša škola dobila licence za nastavnike i učenike. 
Nakon dobivanja licenci, profesor Vukelić i profesorica Jučević-Vukšić odmah su uključili materijale (karte visoke kvalitete na lokalnoj i globalnoj razini u 2D i 3D, alate za analizu podataka i prezentacije, uključujući Storymaps, Living atlas – karte i podaci na globalnoj razini) u nastavu. 
Tako se trenutno u sklopu nastave povijesti i geografije učenicima prezentira dio nastavnog sadržaja kroz ArcGIS, a učenici se pri tome uvode u osnove rada u ArcGIS Online s ciljem njihovog samostalnog rada u sustavu. 
Profesor Vukelić i profesorica Jurčević Vukšić pružit će podršku i edukaciju svim nastavnicima naše škole koji žele koristiti ArcGIS Online u nastavi. 

Više o ArcGIS Online možete saznati na https://teach-with-gis-gdi-training.hub.arcgis.com/Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 17. 4. 2023.
preskoči na navigaciju