preskoči na sadržaj
Vijesti

SREDNJOŠKOLCI U AKCIJI: SADNJA STABALA POVODOM OBILJEŽAVANJA SVJETSKOG DANA ŠUMA U EDUKACIJSKO PREZENTACIJSKOM CENTRU NATURA SMŽ 🌳🌍


Svjetski dan šuma svake godine za ljude širom svijeta predstavlja priliku za udruživanje u akcijama koje promiču očuvanje i obnovu šumskih ekosustava. U sklopu ovoga globalnog pokreta, naši učenici poljoprivredne struke, u pratnji profesorica stručne prakse Ive Belaić i Vesne Pereković Bučar, aktivno su se uključili u sadnju stabala u EPC Natura SMŽ, pokazujući svoju želju za očuvanjem zaštite okoliša i stvaranjem održivije budućnosti.
EPC Natura SMŽ pružio je idealno okruženje za ovu inicijativu, omogućavajući učenicima učenje o važnosti šuma u održavanju ekološke ravnoteže i borbi protiv klimatskih promjena. Učenici su, uz podršku stručnjaka iz Centra Natura, imali priliku sudjelovati u interaktivnim radionicama o važnosti šuma za očuvanje biološke raznolikosti, zaštitu tla i voda te kao ključnog faktora u borbi protiv klimatskih promjena. Edukativnim prezentacijama i diskusijom, učenici su stekli dublje razumijevanje uloge šuma u održivom razvoju planeta.
Nakon edukativnog dijela zajedno su se uputili na teren, opremljeni sadnicama i alatom za sadnju. Zajedničkim trudom i radom, posađeno je više sadnica autohtonih vrsta graba, pitomog kestena, bukve i hrasta.
Ova aktivnost nije samo prilika za konkretne akcije, već je i poticaj za dugoročno angažiranje mladih u zaštiti okoliša. Sudjelovanjem u ovakvim događajima učenici razvijaju svijest o važnosti očuvanja prirode te stječu vještine i znanja koja će im biti korisna u budućnosti.
Svjetski dan šuma podsjeća nas na važnost očuvanja šumskih ekosustava, ali također predstavlja priliku za djelovanje. Inicijativama poput ove, srednjoškolci postaju pokretači pozitivnih promjena, pridonoseći stvaranju održivije budućnosti za sve nas. 😊🥰Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 21. 3. 2024.
preskoči na navigaciju