preskoči na sadržaj
Vijesti

POSJET CENTRU NATURA SMŽ: OBILJEŽAVANJE DANA PLANETA ZEMLJE 🌍🎒🤗


Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja diljem svijeta kao podrška zaštiti okoliša. Svijet je naš dom, a učenici su budući čuvari tog doma. Kako bi obilježili Dan planeta Zemlje i osvijestili važnost brige o okolišu, učenici poljoprivredne struke naše škole posjetili su edukacijsko-prezentacijski centar „Natura SMŽ“. 

Ovo iskustvo pružilo im je priliku za dublje razumijevanje očuvanja okoliša, ekologije i uloge koju svaki pojedinac može imati u očuvanju našeg planeta.

Interaktivna predavanja o biološkoj raznolikosti istaknula su važnost očuvanja ekosustava i divljih životinja. Učenici su dobili uvid u krhkost mnogih ekosustava diljem svijeta te su shvatili koliko je bitno raditi na očuvanju prirodnih resursa i smanjenju negativnog utjecaja čovjeka na okoliš. Banovina, bogatstvom svoje prirodne baštine, predstavlja dragocjeni ekosustav koji zahtijeva pažljivo očuvanje i zaštitu. U cilju promicanja svijesti o važnosti bioraznolikosti u ovom području, naši učenici, s profesoricama stručnih predmeta Ivom Belaić i Vesnom Pereković Bučar, prisustvovali su interaktivnim predavanjima koja su istaknula bogatstvo i osjetljivost lokalnog ekosustava Banovine. Jedan od ključnih aspekata predavanja bio je naglasak na ugroženim vrstama koje nastanjuju područje Banovine. Tijekom interaktivnih prezentacija učenici su imali priliku upoznati se s rijetkim biljnim i životinjskim vrstama te saznati o njihovoj biologiji, ekologiji i trenutnom statusu u prirodi. Ovaj segment predavanja potaknuo je razgovor o potrebama zaštite i obnavljanja njihovih prirodnih staništa. Također, predavanja su istaknula važnost očuvanja staništa koja podržavaju bogatu bioraznolikost Banovine. Naši učenici upoznali su se s različitim ekosustavima, poput šuma, močvara, livada i rijeka te su raspravljali o ulozi svakoga od njih u očuvanju ekološke ravnoteže. Ova interaktivna rasprava potaknula je razumijevanje među sudionicima o kompleksnosti ekosustava i potrebi za njihovim očuvanjem. 🥰Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 26. 4. 2024.
preskoči na navigaciju