preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
BOOKsa

Engleski jezik

Hrvatski jezik
 • Calcor 0.2

Geografija

Fizika
 • Phun
 • Povijest fizike

Povijest

CARNet

Samo DOBRE vijesti

Životinje

Dobro je činiti dobro

Tražilica
Vijesti

Stručni posjet pivnici Medvedgrad

Učenici 3.d, razreda, smjera prehrambeni tehničar, posjetili su pogone pivovare Medvedgrad u Zagrebu. U pratnji učenika bili sunjihovi profesori Ivančica Ivanić, dipl.ing. i Ivo Jelečević, dipl.ing. Učenici su imali priliku razgledati proces proizvodnje piva od kuhanja slada i hmelja, preko fermentacije, sedimentacije, pasterizacije pa sve do punjenja piva u boce. 


Sve etape u proizvodnom procesu proizvodnje piva temeljito i stručno približio je glavni tehnolog proizvodnje Božidar Kostanjčar, dipl.ing. biotehnologije.

Proizvodnja svijetlog i tamnog piva, oprema koja se koristi u proizvodnji, kako se dobiva bezalkoholno pivo te kako dobiti pivo s više ili manje pjene ili pivo s više ili manje ugljikovog dioksida i još puno toga, više nije nepoznanica. Nakon obilaska pogona domaćini su nam organizirali degustaciju nefiltriranog, pasteriziranog, tamnog piva.

Tekst priredio: Ivo Jelečević,dipl.ing.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Andlar Pešut   datum: 24. 2. 2017.

UPITNIK ZA UČENIKE 
Vijesti iz knjižnice
31.03.2017.
Podzemna knjižnica
Na otoku Svalbard otvorena podzemna knjižnica.

18.10.2016.
Mjesec hrvatske knjige 2016.
Školska knjižnica se i ove godine pridružuje obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige, manifestaciji koja više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje kao društvenu vrijednost.


 
preskoči na navigaciju