Stručni posjet pivnici Medvedgrad
Učenici 3.d, razreda, smjera prehrambeni tehničar, posjetili su pogone pivovare Medvedgrad u Zagrebu. U pratnji učenika bili sunjihovi profesori Ivančica Ivanić, dipl.ing. i Ivo Jelečević, dipl.ing. Učenici su imali priliku razgledati proces proizvodnje piva od kuhanja slada i hmelja, preko fermentacije, sedimentacije, pasterizacije pa sve do punjenja piva u boce.
Sve etape u proizvodnom procesu proizvodnje piva temeljito i stručno približio je glavni tehnolog proizvodnje Božidar Kostanjčar, dipl.ing. biotehnologije.
Proizvodnja svijetlog i tamnog piva, oprema koja se koristi u proizvodnji, kako se dobiva bezalkoholno pivo te kako dobiti pivo s više ili manje pjene ili pivo s više ili manje ugljikovog dioksida i još puno toga, više nije nepoznanica. Nakon obilaska pogona domaćini su nam organizirali degustaciju nefiltriranog, pasteriziranog, tamnog piva.
Tekst priredio: Ivo Jelečević,dipl.ing.