preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
BOOKsa

Engleski jezik

Hrvatski jezik
 • Calcor 0.2

Geografija

Fizika
 • Phun
 • Povijest fizike

Povijest

CARNet

Samo DOBRE vijesti

Životinje

Dobro je činiti dobro

Tražilica
Vijesti

"...upoznale smo se dodavajući stihove na nekoć gotovu poeziju"

Goranovo je proljeće pjesnička manifestacija koja se održava od 1964. godine u spomen na našeg velikog pjesnika Ivana Gorana Kovačića. Održava se svake godine na pjesnikov rođendan 21. ožujka u njegovom rodnom Lukovdolu.

Ove je godine prvu nagradu na Goranovu proljeću osvojila Lana Sučec, učenica 4. a razreda Srednje škole Petrinja. Lana piše pjesme otkako zna za sebe, stoga njezin talent i nije mogao proći neopaženo. Ipak, skromna Lana tvrdi kako svaka pjesma dolazi iz duše i kako svaku pjesmu voli na poseban način te joj je to i najveća nagrada. 

Pročitajte intervju Kristine Lovrić sa Lanom u nastavku teksta.

 


Kristina: Koliko se dugo baviš pisanjem?

Lana: Počela sam pisati u nižim razredima osnovne škole. Tadašnja me učiteljica usmjerila u literarnu grupu i pomogla mi u izražavanju na čemu sam joj i danas zahvalna.

 

Kristina: Koje teme najradije obrađuješ?

Lana: Najsretnija sam dok pišem o prirodi. U njoj pronalazim najviše inspiracije i to ne nešto s čim se susrećemo svaki dan. Mnogi tvrde kako sport i umjetnost ne idu zajedno, ali ja se s tim ne slažem jer sam upravo zaveslajima Kupom pronašla inspiraciju za mnoge svoje pjesme.

 

Kristina: Misliš li da je svakom čovjeku potrebna neka vrsta umjetnosti da bi bio potpun?

Lana: Svaki je čovjek individualac i svatko zna što ga ispunjava i čini sretnim. Ja znam da mene ispunjava poezija. Umjetnost ne može nikome nauditi i svakako čovjeku može donijeti samo dobro.

 

Kristina: Voliš li inače čitanje i književnost ili si ipak orijentirana samo na prenošenje svojih osjećaja na papir?

Lana: Naravno da volim čitati. Jako puno čitam i zanima me književnost. To mi također pomaže u pisanju i izražavanju.

 

Kristina: Jesi li očekivala toliki uspjeh na Goranovom proljeću?

Lana: Nisam očekivala toliki uspjeh, ali naravno da mi je drago što sam primijećena i što su prepoznali moj talent. To je stvarno prekrasan osjećaj.

 

Lani želimo još puno uspjeha i nadamo se da će nas i u budućnosti nastaviti uveseljavati svojim pjesmama. Tko zna, možda ćemo jednoga dana u rukama držati zbirku pjesmama jedne od naših najboljih učenica i prisjetiti se kako je sve nekako ozbiljnije počelo u vrijeme Goranova proljeća 2017. Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Andlar Pešut   datum: 21. 3. 2017.

UPITNIK ZA UČENIKE 
Vijesti iz knjižnice
31.03.2017.
Podzemna knjižnica
Na otoku Svalbard otvorena podzemna knjižnica.

18.10.2016.
Mjesec hrvatske knjige 2016.
Školska knjižnica se i ove godine pridružuje obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige, manifestaciji koja više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje kao društvenu vrijednost.


 
preskoči na navigaciju