preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
BOOKsa

Engleski jezik

Hrvatski jezik
 • Calcor 0.2

Geografija

Fizika
 • Phun
 • Povijest fizike

Povijest

CARNet

Samo DOBRE vijesti

Životinje

Dobro je činiti dobro

Tražilica
Vijesti

Naši proizvodi u Bruxellesu

Tekst i fotografije priredio Ivo Jelečević, prof.

"U Europskom parlamentu u Bruxellesu, od 28. do 31. ožujka 2017., održana je izložba “Zeleno-plava zipka Hrvatske”, kojom je predstavljena Sisačko-moslavačka županija, a izložbu je organizirala hrvatska europarlamentarka Marijana Petir. Izložbu je otvorio predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani."


"Prije otvaranja izložbe održana je tematska konferencija na kojoj su predstavljene glavne gospodarsko-turističke manifestacije Sisačko-moslavačke županije: “Voloderske jeseni”, “Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici”, “Letovanić – selo pokraj Kupe” i potencijal Lječilišta Topusko.

            Na samoj izložbi, posjetitelji i uzvanici mogli su uživati u autohtonim delicijama koje su pripremili članovi zajednice proizvođača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda Sisačko-moslavačke županije te vinima udruge “Škrlet”. Na stolovima su se mogli naći suhomesnati proizvodi, različite vrste sireva i ajvara te domaće rakije, vina i sokovi. Od školskih proizvoda iz našeg praktikuma, na izložbi su ponuđeni kuhani kravlji sir i sok od jabuke.

            Bila nam je velika čast biti prepoznati i pozvani kao dio te hvalevrijedne promocije “Zeleno-plave zipke“ naše županije. Sam proces izbora sudionika završne priredbe započeo je početkom studenog, kada su svi predloženi sudionici morali zadovoljiti stroge zahtjeve i proći kontrole kvalitete po strogim normama Europske komisije.

            Tu smo prepoznati kao vrijednost naše županije, grada i škole jer nastojimo zaštititi i prezentirati bogate i zdrave tradicije naše sredine.

            Višegodišnje sudjelovanje u stvaranju novih vrijednosti i prezentiranju rada praktikuma prehrane preko raznih sajmova, izložbi, susreta i smotri učeničkih zadruga diljem lijepe naše Hrvatske rezultiralo je pozivom na izložbu u Bruxellesu.

            Potvrda našega kvalitetnog i ustrajnog rada te rada naših učenika je prezentacija naših proizvoda zajedno s proizvodima najboljih OPG-ova naše županije na tako značajnoj manifestaciji.

 

Petrinja, 6.4.2017.                           Priredio:

                                                               Ivo Jelečević, dipl.ing.

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Andlar Pešut   datum: 10. 4. 2017.

UPITNIK ZA UČENIKE



 
Vijesti iz knjižnice
31.03.2017.
Podzemna knjižnica
Na otoku Svalbard otvorena podzemna knjižnica.

18.10.2016.
Mjesec hrvatske knjige 2016.
Školska knjižnica se i ove godine pridružuje obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige, manifestaciji koja više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje kao društvenu vrijednost.


 




preskoči na navigaciju