Naši proizvodi u Bruxellesu
Tekst i fotografije priredio Ivo Jelečević, prof.
"U Europskom parlamentu u Bruxellesu, od 28. do 31. ožujka 2017., održana je izložba “Zeleno-plava zipka Hrvatske”, kojom je predstavljena Sisačko-moslavačka županija, a izložbu je organizirala hrvatska europarlamentarka Marijana Petir. Izložbu je otvorio predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani."
"Prije otvaranja izložbe održana je tematska konferencija na kojoj su predstavljene glavne gospodarsko-turističke manifestacije Sisačko-moslavačke županije: “Voloderske jeseni”, “Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici”, “Letovanić – selo pokraj Kupe” i potencijal Lječilišta Topusko.
Na samoj izložbi, posjetitelji i uzvanici mogli su uživati u autohtonim delicijama koje su pripremili članovi zajednice proizvođača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda Sisačko-moslavačke županije te vinima udruge “Škrlet”. Na stolovima su se mogli naći suhomesnati proizvodi, različite vrste sireva i ajvara te domaće rakije, vina i sokovi. Od školskih proizvoda iz našeg praktikuma, na izložbi su ponuđeni kuhani kravlji sir i sok od jabuke.
Bila nam je velika čast biti prepoznati i pozvani kao dio te hvalevrijedne promocije “Zeleno-plave zipke“ naše županije. Sam proces izbora sudionika završne priredbe započeo je početkom studenog, kada su svi predloženi sudionici morali zadovoljiti stroge zahtjeve i proći kontrole kvalitete po strogim normama Europske komisije.
Tu smo prepoznati kao vrijednost naše županije, grada i škole jer nastojimo zaštititi i prezentirati bogate i zdrave tradicije naše sredine.
Višegodišnje sudjelovanje u stvaranju novih vrijednosti i prezentiranju rada praktikuma prehrane preko raznih sajmova, izložbi, susreta i smotri učeničkih zadruga diljem lijepe naše Hrvatske rezultiralo je pozivom na izložbu u Bruxellesu.
Potvrda našega kvalitetnog i ustrajnog rada te rada naših učenika je prezentacija naših proizvoda zajedno s proizvodima najboljih OPG-ova naše županije na tako značajnoj manifestaciji.
Petrinja, 6.4.2017. Priredio:
Ivo Jelečević, dipl.ing.