preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
BOOKsa

Engleski jezik

Hrvatski jezik
 • Calcor 0.2

Geografija

Fizika
 • Phun
 • Povijest fizike

Povijest

CARNet

Samo DOBRE vijesti

Životinje

Dobro je činiti dobro

Tražilica
Vijesti

Projekt "Znam i mogu"

Projekt “Znam i mogu” provodio se tijekom protekle školske godine 2016./2017. u partnerstvu sa Siriusom – Centrom za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje. Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.


Učenici su mogli sudjelovati u raznolikim radionicama koje su za cilj imale osnažiti ih u procesu donošenja odluka o nastavku obrazovanja, bolje ih upoznati s konceptima profesionalnih interesa, ukazati im na važnost dobrih obrazovnih odluka i na važne čimbenike na koje moraju obratiti pažnju kod odabira fakulteta, viših škola ili neke druge vrste obrazovanja. Učenici su također dobili i informacije gdje samostalno mogu saznati više o ponudama raznih obrazovnih programa.

Učenici trećih razreda škole su sudjelovali u ovim radionicama: ukupno su provedene 2 radionice na kojima je sudjelovao 41 učenika škole.

Osim pomoći kod samog odabira budućeg zanimanja/obrazovnog programa učenike smo “opremili” i važnim alatima u procesu traženja posla pa su tako imali priliku naučiti kako napisati dobar životopis i molbu za posao, kako istaknuti svoje prednosti za pojedino radno mjesto i time povećati šanse za pronalazak posla. Provedene su 2 radionice na kojoj je sudjelovalo 43 učenika.

Kako bismo dodatno podržali učeničke poduzetničke potencijale omogućili smo im da “iz prve ruke” od stručnjaka iz prakse dobiju vrijedna znanja iz područja poduzetništva kroz interaktivne radionice na kojima su mogli naučiti nešto o tome kako se izrađuju poslovni planovi, gdje pronaći novac za svoj pothvate, kako upravljati poduzetničkim pothvatom te kako uspješno koristiti prodajne i prezentacijske vještine.

Za one najneodlučnije planiramo osigurati kompletan proces profesionalnog usmjeravanja uz intervju i psihologijsko testiranje te povratnu informaciju i savjetovanje. Od učenika trećih razreda škole, njih barem 15 će moći sudjelovati u procesu profesionalnog usmjeravanja.

Za jesen najavljujemo još neke od radionica i veselimo se budućoj suradnji te se ovim putem zahvaljujemo zaposlenicima škola, učenicima i suradnicima iz Siriusa na izvrsnoj suradnji!

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Andlar Pešut   datum: 14. 6. 2017.

UPITNIK ZA UČENIKE 
Vijesti iz knjižnice
31.03.2017.
Podzemna knjižnica
Na otoku Svalbard otvorena podzemna knjižnica.

18.10.2016.
Mjesec hrvatske knjige 2016.
Školska knjižnica se i ove godine pridružuje obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige, manifestaciji koja više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje kao društvenu vrijednost.


 
preskoči na navigaciju