preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
BOOKsa

Engleski jezik

Hrvatski jezik
 • Calcor 0.2

Geografija

Fizika
 • Phun
 • Povijest fizike

Povijest

CARNet

Samo DOBRE vijesti

Životinje

Dobro je činiti dobro

Tražilica
Vijesti

DANI KRUHA – DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada. I ove godine smo u našoj školi obilježili te dane  prigodnom  izložbom kruha, krušnih proizvoda i plodova zemlje koje su pripremili učenici prvog razreda prehrambenih tehničara zajedno sa profesoricom J. Cvetnić.

U obilježavanju tih dana sa svojim proizvodima pridružili su nam se i pekarsko trgovački obrt ˝Leko˝ i pekarna ˝Edi˝. 


 

Cilj obilježavanja Dana kruha – Dana zahvalnosti za plodove zemlje je upoznati učenike s načinom proizvodnje kruha, od zrna do jela, približiti im blagovanje kruha i narodne običaje, poučiti mlade o kruhu  kao izrazu životne i duhovne snage, upoznati učenike s autohtonim, starim vrstama voća i drugim plodovima zemlje te ukazati na važnost zdrave prehrane i prednosti ekološke poljoprivrede. 

 

       

 

Kruh je riječ Hvale. Kad dajemo kruh otvaramo naša vrata i rušimo sve barijere između nas i naših prijatelja, poznanika, nepoznatih ljudi. Kruh znači gostoprimstvo.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Šeherzada Talić   datum: 25. 10. 2017.

UPITNIK ZA UČENIKE 
Vijesti iz knjižnice
10.12.2018.
Mjesec hrvatske knjige 2018. i ostale aktivnosti iz knjižnice
Manifestacija Mjesec hrvatske knjige inspiracija je za organiziranje raznih aktivnosti koja slave i simboliziraju knjigu kao medij, njen značaj na različite životne aspekte, kao i bitan utjecaj na mlade ljude i razvoj njihovog osobnog svijeta. Školska knjižnica je neizostavno motivirana pa je tako pripremila nekoliko događaja koji su se nastavili i nakon službenog kraja Mjeseca knjige ( 15.10. - 15.11. ).

10.10.2018.
Zašto naša budućnost ovisi o knjižnicama?
Neil Gaiman: Zašto naša budućnost ovisi o knjižnicama, čitanju i sanjarenju Predavanje Neila Gaimana objavljeno u Guardianu izazvalo je iznimno veliku pažnju čitatelja. Zbog njegovog izuzetnog značaja u nastavku sadržaja nalazi se link sa cijelim tekstom.  


 
preskoči na navigaciju