DANI KRUHA – DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada. I ove godine smo u našoj školi obilježili te dane prigodnom izložbom kruha, krušnih proizvoda i plodova zemlje koje su pripremili učenici prvog razreda prehrambenih tehničara zajedno sa profesoricom J. Cvetnić.
U obilježavanju tih dana sa svojim proizvodima pridružili su nam se i pekarsko trgovački obrt ˝Leko˝ i pekarna ˝Edi˝.
Cilj obilježavanja Dana kruha – Dana zahvalnosti za plodove zemlje je upoznati učenike s načinom proizvodnje kruha, od zrna do jela, približiti im blagovanje kruha i narodne običaje, poučiti mlade o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage, upoznati učenike s autohtonim, starim vrstama voća i drugim plodovima zemlje te ukazati na važnost zdrave prehrane i prednosti ekološke poljoprivrede.
Kruh je riječ Hvale. Kad dajemo kruh otvaramo naša vrata i rušimo sve barijere između nas i naših prijatelja, poznanika, nepoznatih ljudi. Kruh znači gostoprimstvo.