preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
BOOKsa

Engleski jezik

Hrvatski jezik
 • Calcor 0.2

Geografija

Fizika
 • Phun
 • Povijest fizike

Povijest

CARNet

Samo DOBRE vijesti

Životinje

Dobro je činiti dobro

Tražilica
Vijesti

Školsko natjecanje FLORA

U tijeku je 16. školsko natjecanje u obrazovnom sektoru Poljoprivreda, prehrana i veterina za zanimanje Cvjećar u disciplini FLORA. U natjecanju  sudjeluju učenici završnog razreda Ivana Ivanović, Dajana Šivak, Lucija Prša i Domagoj Gadžić.


 Natjecanje se sastoji od dva dijela:

  1. pisane provjere stručno - teorijskog znanja
  2. praktičnog zadatka

Pitanja za pisanu provjeru stručno-teorijskog znanja je sastavilo Državno povjerenstvo.

Po prvi puta za praktični zadatak učenici su dobili izradu instalacije na temu „Arboretum Opeka“ . Vrijeme za izradu instalacije je max 180 min.

Instalacija mora biti tematski vezana uz obitelj Bombelles. Bombelles, plemićka obitelj podrijetlom iz Orléansa, Francuska. Njihovo imanje je bilo današnji Arboretum Opeka  u Vinici, pokraj Varaždina. Dvorac Opeka je sagrađen 1674. godine te se kao prvi vlasnici spominju grofovi Keglević no doživio je pravu renesansu kad je u 19. stoljeću grof Marko Bombelles postao vlasnikom. Grof je sa svojih putovanja diljem svijeta donosio različite biljne primjerke te je od njih u svom imanju učinio značajnu kolekciju.

Učenici naše škole svoje instalacije izrađuju pod nadzorom stručnog povjerenstva koji čine naši profesori struke: Štefica Vidušić, Tanja Polanščak, Vesna Pereković Bučar i Drago Franić.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vesna Pereković Bučar   datum: 30. 1. 2018.

UPITNIK ZA UČENIKE 
Vijesti iz knjižnice
10.10.2018.
Zašto naša budućnost ovisi o knjižnicama?
Neil Gaiman: Zašto naša budućnost ovisi o knjižnicama, čitanju i sanjarenju Predavanje Neila Gaimana objavljeno u Guardianu izazvalo je iznimno veliku pažnju čitatelja. Zbog njegovog izuzetnog značaja u nastavku sadržaja nalazi se link sa cijelim tekstom.  

31.03.2017.
Podzemna knjižnica
Na otoku Svalbard otvorena podzemna knjižnica.


 
preskoči na navigaciju