preskoči na sadržaj
Vijesti

eTwinning projekt: "PRIČAMO O ČOKOLADI"


Svjetski je dan hrane već tradicionalno postao jedan od odabranih datuma koje u našoj školi obilježavamo podržavanjem nastojanja iskorjenjivanja gladi i pothranjenosti u svijetu.
Prirodne katastrofe, pandemija te turbulencije u međunarodnim odnosima otežavaju ova nastojanja.
Ako pogledamo izvješća, broj gladnih ljudi popeo se u 2021. godini na 828 milijuna dok se istovremeno u Europskoj uniji godišnje baci 88 milijuna tona hrane.
"Sigurnost hrane" podrazumijeva da svi ljudi u svakom trenutku imaju fizički, društveni i ekonomski pristup dovoljnoj količini sigurne i hranjive hrane koja zadovoljava njihove preferencije i prehrambene potrebe za aktivan i zdrav život.

Stoga su mentorice uključene u eTwinning projekt „Pričamo o čokoladi“ održale prikladna predavanja te radionicu povodom Svjetskog dana hrane:
 Ljubica Škorić Drndelić - "Gorak okus čokolade"
 Marinela Horvat - "Charlie i tvornica čokolade Roalda Dahla"
 Kata Sužnjević - "Okus čokolade u Parizu Jenny Colge"
 Šeherzada Šaini Talić - "Organoleptika čokolade"

Fotografije su dostupne na poveznici: 
https://www.canva.com/design/DAFPU1JP7Ng/oGroCidNqbeDqiZzozqWIw/view?utm_content=DAF PU1JP7Ng&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 18. 10. 2022.




preskoči na navigaciju