STRUČNI POSJET PEKARSKOM ODJELU U INTERSPARU „KING CROSS“, ZAGREB
U četvrtak, 26. 1. učenici 3. d, smjer prehrambeni tehničar, posjetili su pekarski odjel Interspara u Zagrebu gdje su vidjeli silose za brašno te skladišta za ostale sirovine koje se koriste u proizvodnji različitih proizvoda.
Intersparova tehnologica objasnila je i pokazala učenicima proizvodnju kvasnog tijesta (raženog i pšeničnog), a nakon toga i faze u proizvodnji lovačkoga kruha. Učenici su i sami pokušali oblikovati kruh, a nakon pečenja mogli su vidjeti greške kruha koji nije bio dobro oblikovan.
Učenici su razgledali i stroj za oblikovanje chiabatte, šok komoru, u kojoj je temperatura -35˚ C, te najmoderniji uređaj za pranje pekarske opreme.
Posjetili su i slastičarski dio, vidjeli proizvodnju različitih kolača te pripremu i pakiranje gotovih kolača za pojedine filijale. Tehnologica im je objasnila i pokazala kako proizvode krafne, kao i fritezu za njihovo pečenje.
Na kraju stručnog posjeta pokazala je učenicima kako provode komisioriranje; pripremu i otpremu pripremljenih pekarskih proizvoda za pojedine filijale koje onda samo odmrzavaju i peku određeni proizvod.