preskoči na sadržaj
Vijesti

TJEDAN MOZGA 🧠❤


Ovogodišnji 22. tjedan mozga u Hrvatskoj dio je svjetske inicijative organizacije "Dana Alliance for Brain Initiatives" za popularizaciju znanja o funkcijama i istraživanju mozga te neuroznanosti. Kampanja poznata u svijetu kao BRAIN AWARENESS WEEK, provodi se u Hrvatskoj 22. godinu zaredom u ožujku pod nazivom TJEDAN MOZGA.
Hrvatski institut za istraživanje mozga (HIIM) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko društvo za neuroznanost (HDN), kao pridruženi članovi i partneri European Dana Alliance for the Brain (EDAB) i FENS (Federation of European Neuroscience Societies), ove su godine od 13. do 17. ožujka 2023. glavni organizatori Tjedna mozga u Hrvatskoj. (https://hdn.hr/press-release-2/)

I u našoj školi obilježili smo Tjedan mozga. Profesorica Nikica Grabovac Vujasić održala je predavanje na temu "Zanimljivosti o mozgu" učenicima 1. a, 1. b, 1. c, 2. d, 3. a, 3. b, 3. c i 4. d razreda, a nakon predavanja učenici su svoje znanje o mozgu ponovili uz Kahoot kviz.
Pod mentorstvom profesorice Ivane Vuić učenice izborne nastave psihologije izradile su plakate o dijelovima mozga i manje poznatim činjenicama o mozgu. 🥰Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 21. 3. 2023.
preskoči na navigaciju