preskoči na sadržaj
Vijesti

INTERVJU S PROFESORICOM TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE MAJOM DUJIĆ🤾‍♀️🥅😁


Sigurno ste svi na hodnicima naše privremene škole susreli uvijek nasmijanu i optimističnu profesoricu tjelesne i zdravstvene kulture Maju Dujić. Koje su neostvarene želje, a koji omiljeni sportovi naše profesorice, saznajte u današnjem intervjuu koji je priredila Petra Crnomarković, učenica 3. a razreda. ⛸🤸‍♀️🤩🥰

1. Zašto ste odabrali predavati baš tjelesnu i zdravstvenu kulturu?
Cijeli sam život u sportu, 15 godina bavila sam se umjetničkim plesom i to je bilo jedino logično rješenje nakon srednje škole – upisati Kineziološki fakultet.

2. Kako to da ste odlučili raditi u našoj školi?
Igrom slučaja dobila sam zamjenu u ovoj školi, imala sam puno sreće. Nije bio moj odabir da idem baš u Sisačko-moslavačku županiju, ali nakon dugo godina traženja posla u Zagrebu počela sam širiti svoje vidike.

3. Kako se pripremate za nastavu?
Tijekom online nastave prošle godine gledala sam dosta videouradaka i novih materijala kako bih dobila nove i inovativne ideje za nastavu. Nekada jednostavno pustim da nastava ide svojim tijekom jer učenici imaju neke svoje afinitete.

4. Koji Vam je omiljeni sport?
Imam ih više… Jako volim umjetničko klizanje, sportsku i ritmičku gimnastiku te rukomet.

5. Volite li svoj posao i zašto?
DA! Jako ga volim, imam mogućnost komunicirati s mladima i mogu biti upravo onakva kakva jesam, prava ja. Međusobno se jako lijepo nadopunjujemo i uvijek nešto novo naučim od srednjoškolaca.

6. Koja Vam je neostvarena želja?
Potajno sam uvijek htjela biti balerina. Kada je to bilo aktualno, moji roditelji i ja nismo reagirali na vrijeme i danas, nažalost, ne skakućem u špicama po Hrvatskom narodnom kazalištu.

7. Što mislite, što je najbitnije naučiti mlade ljude u srednjoj školi?
Odgovornosti, poštenju, iskrenosti te upornosti. Trebaju znati da radnim navikama i čineći dobro uvijek mogu postići dobar rezultat.

8. Biste li preporučili budućim generacijama da postanu profesori?
Bih, svakako bih preporučila taj posao jer je lijep, motivirajuć, tjera te da uvijek budeš raspoložen i nasmijan. Nakon nekoliko sati s učenicima osmijeh je tu, od uha do uha.

9. Koji su Vaši interesi i hobiji izvan dvorane?
Volim vježbati, ali nemam vremena vježbati koliko bih htjela. Također, volim planinariti, plivati, gurati noge u vrući pijesak i izležavati se na suncu.

10. Koji Vam je omiljeni bend/pjevač?
Najviše sam usmjerena na plesnu glazbu i glazbu koja pokreće tijelo. Volim poslušati Queen, Matiju Cveka, Eni Jurišić te Xaviera Naidooa, iako ne razumijem ni riječ njemačkoga jezika.

11. Omiljena hrana?
Suši, generalno jako volim ribu.

12. Gdje se vidite za pet godina?
Svakako se vidim u školi, ako Bog da, u ovoj. Voljela bih nastaviti raditi s djecom, učenicima i svime što je vezano za dvoranu i sport.

13. Imate li poruku za učenike?
Uvijek imam! Budite optimistični, nemojte pokleknuti pred nevoljama u životu, vjerujte u sebe i s obje ruke prihvatite što vam život donosi! 🌞Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 28. 4. 2023.
preskoči na navigaciju